Kerstactie 2023

Dongen, november 2023

Beste leden, ouders, verzorgers, leiding en vrijwilligers,

Ook dit jaar hebben we weer onze kerstactie! De commissie is al druk bezig met de voorbereidingen! Ook jullie hulp kunnen we hier goed bij gebruiken. Hieronder alle belangrijke data en info op een rij!

Zaterdag 25 NOVEMBERKERSTGROEN HAKKEN gidsen & verkenners gaan hakken in het bos.
Zaterdag 2 DECEMBERVOORBEREIDINGSDAG (buitenwerk en lokalen inrichten en we beginnen al met het maken van kerststukjes) Alle hulp is welkom 9.00 – 17.00u. Koffie staat klaar!
Maandag 4 t/m vrijdag 8 DECEMBERMAAKWEEK KERSTSTUKJES Elke avond van 19.00 – 22.00u en woensdag ochtend van 9.00-11.30. Ook hier staat de koffie weer klaar!
Zaterdag 9 DECEMBERACTIEDAG
Zaterdag 25 NOVEMBERKERSTGROEN HAKKEN gidsen & verkenners gaan hakken in het bos. Info volgt via de eigen leiding
Zaterdag 2 DECEMBERVOORBEREIDINGSDAG (buitenwerk en lokalen inrichten en we beginnen al met het maken van kerststukjes) Alle hulp is welkom 9.00 – 17.00u. Koffie staat klaar! Kom je meehelpen? We kunnen je hulp goed gebruiken! Taken zijn o.a. lokalen inrichten, skimmia ophalen, conifeer snoeien, bonte hulst snoeien, takken op maat knippen, kerststukjes maken, etc.
Maandag 4 t/m vrijdag 8 DECEMBERMAAKWEEK KERSTSTUKJES Elke avond van 19.00 – 22.00u en woensdag ochtend van 9.00-11.30. Ook hier staat de koffie weer klaar! Deze week moeten er 1100 stukjes worden gemaakt! Sluit aan in de ‘productielijn’ en help mee door middel van 1 simpele taak. Achtergrondmuziek en volop gezelligheid is aanwezig. Iedereen (ouders, leden, leiding, vrijwilligers, etc.) is welkom! Dus neem je tante, oom, opa en oma ook mee!
Zaterdag 9 DECEMBERACTIEDAG Op deze dag gaan we de kerststukjes verkopen per wijk. De leden worden door de leiding ingedeeld in een wijk in Dongen. In deze wijk ga je lunchen op het eetadres. Neem dus je eigen lunch mee! Vergeet je niet warm aan te kleden en je scoutingblouse en -das aan te doen. Denk evt. ook aan handwarmers (o.a. te verkrijgen bij de Action) 10.00u verzamelen op het eetadres. Als alles verkocht is mogen de leden naar huis. Leiding laat aan de ouders weten dat de leden klaar zijn. Denk hieraan: -10.00u verzamelen bij het eetadres -warm aankleden (denk evt. ook aan handwarmers) -scoutingblouse en –das aan Voor de bevers duurt de dag tot 12.00u RSA verdeelt zichzelf over de wijken. Op deze dag kunnen we ook hulp gebruiken bij het opruimen van het gebouw en het afval afvoeren naar de milieustraat.

Heb je nog vragen? Bel, app of mail naar Bart Kokx BartKokx@descouting.nl of 0681727300 of Susan van Vorstenbosch 0610116445

Met een warme groet van de kerstactiecommissie,

Bart Kokx, Annemarie van Gils, Jan Timmers, Mickey van Rijswijk en Susan van Vorstenbosch