Inhoud

Scouting Laurentius kent diverse acties om alles op orde te houden.
Verschillende acties kennen verschillende doelen, sommige zijn om geld in te zamelen, andere zijn om ons gebouw of groen te onderhouden. 
Wij vinden dat scouting een organisatie is die voor iedereen toegankelijk moet zijn, en proberen op deze wijze onze contributie zo laag mogelijk te houden. Daar staat tegenover dat we andere bronnen van inkomsten moeten hebben, daarvoor doen we verschillende financiële acties. 
Vele acties komen maandelijks of jaarlijks terug. Daarnaast is er voor iedereen wat te doen; ervaring, handig of niet handig.
We rekenen op ouders en vrijwilligers om onze groep fit en gezond te houden. 

Ploegen

 

Greenteam

Het greenteam houdt zich met name bezig met het onderhouden van alles wat groen is rond om gebouw. Het bijhouden van de terrassen, tegels. Maar ook het maaien van het gras, en het regelmatig snoeien van de heggen. 

Meer Greenteam

 

  

Onderhoudsteam

Het onderhoudsteam zorgt er voor dat ons gebouw blijft staan en dat het gebruikt kan worden. Een belangrijke maar onzichtbare taak. Je ziet ze bijna nooit, maar ze zorgen ervoor dat het alarm werkt, de verlichting het doet en dat er iets gemaakt wordt wanneer er iets stuk is. 
Ben je handig? Dan kunnen we je zeker gebruiken. 
Het onderhoudsteam werkt nauw samen met de stichting. 

Meer Onderhoudsteam

 

  

Materiaalploeg

De trots van onze groep, ons materiaal en onze spullen. Ze staan er altijd picobello bij, en worden onderhouden door een klein maar fanatiek clubje vrijwilligers. Ze houden alles bij en maken alles klaar voor gebruik door onze leden. Maar ook ons pionierhout is net bijgewerkt en elk jaar worden altijd een stel bomen bij elkaar gehakt om deze voorraad aan te vullen. 
We verzorgen vaak niet alleen materiaal voor onze club, maar vaak ook voor Dongense verenigingen (zoals de survivalrun)  en regionale scouting activiteiten. Veel van onze spullen zijn te huur. Wil je meer weten over wat je voor ons kan betekenen? of als je iets van ons wilt huren…. neem dan contact met ons op.

Meer materiaalploeg

 

  

Webbeheer

De website, ons digitale archief, mailadressen, en de activiteitenbank. Hierin gaan stiekem ontzettend veel uurtjes zitten om alles up-to-date te houden. Weet je het een en ander van IT of vormgeving? Laat het ons weten, we kunnen nieuwe inspiratie altijd goed gebruiken!

Meer webbeheer

 

Financiële acties

 

  

Kerstactie

Onze grootste operatie van het jaar. In September is er al een klein groepje in de weer met het uitzoeken van het kerststukje van dat jaar. Ieder jaar produceert de groep zo’n slordige 1000 kerststukjes. Hier gaat veel voorbereiding aan vooraf, en we zijn het hele jaar op zoek naar materialen die we kunnen gebruiken voor in ons stukje.  

Materialen die we ieder jaar gebruiken zijn onder andere: Skimmia, Connifeer, Rode bessen. 
Ken je iemand die van deze spullen af wil? We planten ze graag in onze eigen tuin om ze verder te kweken. We komen het zelf ophalen na overleg.

 

  

Oud papier - actie

Je ziet ze vaak niet op zaterdag ochtend, maar de oud papiermannen komen toch iedere 4 weken langs om de container op te halen. Dit zijn geen gewone gemeentewerkers, maar meerstal vrijwilligers van diverse verenigingen. 
Ook onze scouting loopt eens in de zoveel tijd zijn rondje mee. 
Gaat u gezellig met ons mee! Verstand op nul en containers sjouwen!

Meer oud papier

 

jantje beton

Jantje Beton

Jantje Beton, de stichting die zich inzet voor speelplaatsen en speeltuinen voor kinderen. Met name voor kinderen in kansarme wijken van Nederland. Een doel waar onze scouting zich prima in kan vinden.
Scouting Laurentius is nauw verbonden met stichting Jantje Beton. Elke jaar zijn wij verantwoordelijk voor het collecteren in heel Dongen voor dit goede doel. Dongen groeit, en we kunnen alle hulp tijdens de actiedag goed gebruiken. Al is het maar een plek om ‘s middags te mogen komen eten met een klein groepje.

 

  

Jaarlijkse Maatschappelijke actie

Het doel van deze actie is niet direct om geld in te zamelen, maar om met de hele groep een steentje bij te dragen aan de maatschappij. Deze actie bestaat vanaf 2017 en heeft het traditionele Heitje voor een Karweitje vervangen. In 2017 en 2018 bestaat deze maatschappelijke actie uit een bosopruimdag in de Duiventoren in samenspraak met de boswachter.

 

 

  

Sponsorkliks

Met 1x extra klikken, steun je de Scouting!

Via SponsorKliks kan je makkelijk, eenvoudig en GRATIS! scouting sponsoren vanuit je luie stoel.
Maar het is niet altijd makkelijk dit te onthouden als je online aan het shoppen bent.
Wij bieden een oplossing voor de Google Chrome gebruikers!

Hoe werkt het?
Je installeert de extensie via: https://chrome.google.com/webstore/detail/sponsorkliks-scouting-lau/fanamehenpphloahepbdpmglbkjmhnfj?hl=nl&gl=NL
En als je gaat shoppen, komt er een balkje bovenaan je scherm.
Als je op de "klik hier om naar SponsorKliks te gaan", linkt hij door naar de site, en brengt je terug naar de winkel.
Je kan verder shoppen zoals normaal, met je aankoop sponsor je scouting!

Geen Chrome? Geen paniek!
Als je online gaat shoppen kan je via de snelkoppelingen van SponsorKliks naar je favoriete websop.
http://www.sponsorkliks.com/partners.php?club=3907&v=website&cn=NL&ln=nl 

www.sponsorkliks.nl --> SLD  

 

  

Spooktocht

Heeft u een feestje? Wilt u een spooktocht? Scouting Laurentius verzorgt spooktochten voor groepen. Deze worden georganiseerd in het bos bij de duiventoren. 

Meer spooktocht

 

 

  

RSA4Hire / Pivo4Hire

Handjes nodig voor een schuttinkje, of het afvoeren van wat stenen? Maar ook om ergens post te staan bij bijvoorbeeld een afzetting of spelletje? De RSA en Pivo’s staan tot uw dienst. Voor een klein bedrag per persoon per uur kan u ons inhuren. 

Meer *4Hire

 

  

Verhuur materiaal 

We hebben diverse spullen die we beschikbaar stellen voor verhuur. Denk hierbij aan pionierpalen, touwen of party-sets. We onderhouden alle spullen meestal zelf, en in veel van hun zit bloed, zweet en tranen. We zijn er dus extra zuinig op. Maar voor andere organisaties in Dongen en omgeving willen we nog wel eens wat verhuren. 
Voor de mogelijkheden informeer gerust bij ons.

Meer verhuur

 

 

Overige groepsactiviteiten

  

Overvliegen

Een jaarlijkse traditie waarin de groep oudste kinderen van een speltak overvliegen naar de hogere groep. Een evenement dat je niet wilt missen. Het staat vaak garant voor een spektakel. 

  

Kerstviering

De kerstviering wordt traditiegetrouw gevierd op 2e kerstdag. En dan vaak heel vroeg in de ochtend. Voor het krieken van de dag wordt het vuur ontstoken en gaan de leden leuke activiteiten doen in het donker. Een soort dauwtrappen voor scouts, maar dan zonder muziek.
We sluiten vaak af met een gezamenlijk ontbijt. 
(en duiken daarna ons bed weer in om verder te slapen). 

  

Pionierwerken

We zetten met enige regelmaat een bouwwerk weg, voor de mooi of voor de functie. 
Bij diverse activiteiten binnen en buiten Dongen is werk van onze hand te vinden. 

 

Sponsors

Bedankt voor jullie hulp!
Klik op bovenstaand logo voor alle sponsors!
SponsorKliks