Berichten

In Memorian: Leo Hessels

Leo Hessels

Dinsdagavond bereikte ons het bericht dat Leo Hessels zaterdag 26 februari is overleden.

Leo Hessels heeft de afgelopen decennia diverse bestuurs- en voorzittersfuncties bekleed.

Hiervoor heeft hij in december 2013 de koninklijke onderscheiding “lid in de orde van Oranje Nassau” ontvangen.

Leo heeft in 1976, als betrokken vader van Rob, Mark en Paul, de stichting oudercomité van scouting Laurentius Dongen opgericht. Hij werd hiervan meteen voorzitter.

In die jaren was men hard aan de slag om de oude huisvesting “het troeplokaal”, zonder stromend water en rioolaansluiting, te gaan vervangen voor de nieuwbouw van “het Exterbosch”.

Hiervoor is in 1978 de stichting Scouting Laurentius Dongen opgericht. Leo is vanaf het begin tot 1983, toen “het Exterbosch” in gebruik werd genomen voorzitter van het stichtingsbestuur geweest.

Leo was geen man van poeha. Op Leo kon je simpelweg bouwen. Hij was een rots in de branding, die zaken op een rustige wijze, ook letterlijk, overzag.

En dat had onze vereniging in die tijd hard nodig om de nieuwbouw van “het Exterbosch” gerealiseerd te krijgen.

Leo bedankt voor jouw betrokkenheid en inzet.

Rob, Mark, Paul, Aniet en Andrea sterkte gewenst om het verdriet te verwerken.

Scouting Laurentius Dongen

Foto's alternatief Zomerkamp 2020

Foto's alternatieve Zomerkamp Scouting Laurentius Dongen

Na een heel leuk alternatief Zomerkamp mogen ook de plaatjes niet ontbreken. Veel kijkplezier!

Klik op de dag om naar de foto's te gaan:

-Maandag

-dinsdag

-woensdag

-donderdag

-vrijdag

Heb jij nog leuke foto's die er bij kunnen? Stuur ze dan door naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.!

sponsorkliks

Met 1x extra klikken, steun je de Scouting!

Via SponsorKliks kan je makkelijk, eenvoudig en GRATIS! scouting sponsoren vanuit je luie stoel.
Maar het is niet altijd makkelijk dit te onthouden als je online aan het shoppen bent.
Wij bieden een oplossing voor de Google Chrome gebruikers!

Hoe werkt het?
Je installeert de extensie via: https://chrome.google.com/webstore/detail/sponsorkliks-scouting-lau/fanamehenpphloahepbdpmglbkjmhnfj?hl=nl&gl=NL
En als je gaat shoppen, komt er een balkje bovenaan je scherm.
Als je op de "klik hier om naar SponsorKliks te gaan", linkt hij door naar de site, en brengt je terug naar de winkel.
Je kan verder shoppen zoals normaal, met je aankoop sponsor je scouting!

Geen Chrome? Geen paniek!
Als je online gaat shoppen kan je via de snelkoppelingen van SponsorKliks naar je favoriete websop.

www.sponsorkliks.nl --> SLD

Scouting Laurentius Dongen bestaat 75 jaar!

Zaterdag 29 februari 2020 is een dag om niet snel te vergeten. Het was namelijk de dag van de reünie naar aanleiding van het 75-jarig jubileum van Scouting Laurentius Dongen. De avond ontpopte zich tot een memorabele avond voor jong en oud. Meer dan 300 oud-leden en (oud-)vrijwilligers kwamen bijeen om contacten uit de eigen tijd aan te halen, en contacten te leggen met andere generaties.

Er was een gevarieerd aanbod aan dia’s, foto’s en andere memorabilia. Daarnaast was er de mogelijkheid om informeel bij te praten in de warmte van een ‘ouderwets’ kampvuur. Bovendien was er de mogelijkheid om samen het glas te heffen in de feestzaal met DJ en ten slotte kon ieder zich vereeuwigen in de fotohoek en het gastenboek. Tijdens de gehele avond hebben we onze gasten kunnen voorzien van de culinaire hoogstandjes van Proeverij Dongens Genieten.

Wanneer de foto’s van de avond beschikbaar zijn, ontvangen alle deelnemers deze via hun mailadres.

Scouting Laurentius Dongen is trots dat we zo veel mensen hebben mogen ontvangen. Zonder deze leden en vrijwilligers was onze groep nooit opgebloeid tot de vereniging die het nu is. Aan alle aanwezigen: bedankt voor uw aanwezigheid. We hebben genoten van de reünie.

Graag tot ziens!
unnamed

Bedankt voor jullie hulp!
Klik op bovenstaand logo voor alle sponsors!