In dit artikel

GPS: 51.62345, 4.91570
RD: 122349, 403948
nog meer soorten coordinaten

Contact omtrent verhuur en ons gebouw

Organisatie & Contact

Stichtingsbestuur

De beheerstichting gaat zoals de naam al doet vermoeden over het beheer van het gebouw, terrein en de materialen.

Het bestuur zet de grote lijnen uit voor het onderhoud van het gebouw, terrein en de materialen.

Samen met de het groepsbestuur en de verschillende commissie worden deze grote lijnen uitgewerkt.
Naast het onderhoud regelt het bestuur ook het verhuur van het gebouw.
De beheerstichting zorgt ervoor dat de kinderen van een mooi gebouw en terrein gebruik kunnen maken en dat zij voor het scoutingspel de juiste materialen hebben. Hierdoor kan de het groepsbestuur zich richten op de leiding, het scoutingspel en de kinderen.

Meer stichtingsbestuur

Groepsbestuur

Het groepsbestuur is verantwoordelijk voor de organisatie van de groep.

Dit wil zeggen dat ze alles regelen en besturen rondom het reilen en zeilen van de groep.
Ze zijn als het ware verantwoordelijk van de inhoud, en dat gaat met name over organisatie.

Meer groepsbestuur

Groepsbegeleiders

De groepsbegeleiders zijn mede verantwoordelijk voor de kwaliteit van leiding en leidingteams.

Ze dragen bij aan kwaliteit van programma's en ontwikkeling van leiding.
Ook komen ze in beeld als er dingen niet vanzelf gaan.
Samen met de leiding zorgen de groepsbegeleiders dat het scoutingspel nóg leuker wordt voor iedereen.

Meer groepsbegeleiders

Ouderraad

De ouderraad, betrokken ouders die helpen waar ze kunnen. Tevens dienen ze als klankbord voor de leiding en bestuur.

Het is erg belangrijk dat ouders betrokken zijn bij onze groep. Want uiteindelijk zijn we er voor hún kinderen.
Ze vergaderen niet alleen, maar delen daarvan steken ook zo nu en dan hun handen uit de mouwen.
Met het organiseren van poets en klus avonden zorgen zij ook samen met alle andere ouders dat scouting een prettige omgeving is voor uw kind om zijn of haar hobby uit te voeren.

Meer ouderraad

Leiding

De leiding draait de diverse speltakken.

De kern van ons bestaan, namelijk de kinderen van Dongen en omgeving mee te nemen in het scoutingspel.
Binnen een leidingteam zijn er diverse functies.
Zo kent elke leidingteam diverse taken zoals een teamleider, penningmeester en materiaalman.

Meer Leiding

Diverse ploegen

Ploegen zijn er voor om de groep te ondersteunen op diverse gebieden.

Ze bestaan uit een combinatie van enthousiastelingen en experts (mensen met ervaring).
Met veel en weinig ervaring. Kan je iets niet dan kun je het geleerd krijgen.

Meer Ploegen

Vertrouwenspersoon

Wil je iets kwijt over de iemand van de groep of over een deel van organisatie? Maar ligt dit gevoelig en weet je eigenlijk niet waar je naar toe moet?

Neem dat contact op met onze vertrouwenspersoon.
Deze persoon staat buiten de groep, en word niet beïnvloed door belangen.
Mensen van onze eigen groep, als mensen van buiten onze groep kunnen contact met haar opnemen.

Meer vertrouwenspersoon